Terug naar site

Hoe een bed & breakfast in Frankrijk beginnen?

Voor veel mensen is het de droom om een hotel of een restaurant te beginnen. Om super goede test om te kijken of je hier geschikt voor bent, is het beginnen van een bed & breakfast. Steeds meer mensen kiezen hier dan ook voor en het aantal nieuwe bed & breakfasts schieten dan ook als paddestoelen uit de grond. De reden dat veel mensen hiervoor kiezen is omdat het vrij laagdrempelig is, een dergelijke onderneming kan je namelijk ook aan huis beginnen door bijvoorbeeld een logeerkamer in te richten voor bezoekers. Toch zijn er veel mensen die het onderschatten waardoor het op een teleurstelling uitloopt. Daarom geven we in dit artikel enkele tips voor het beginnen van een bed & breakfast!

Een b&b beginnen in Frankrijk? Het Franse platteland is nog steeds erg in trek bij (Nederlandse) vakantiegangers en daarom menen nogal wat landgenoten die in Frankrijk zijn gaan wonen dat het lonend kan zijn om een deel van het huis beschikbaar te stellen voor vakantiegasten. Ook een los van het huis staand onderkomen kan als logeerruimte dienstdoen: de zaak wordt opgeknapt, er komt een Ikea-keukenblokje in en hup, er is weer een gîte (vakantiehuis) ontstaan of, nog wat simpeler, een chambre d’hôtes (bed and breakfast) of table d’hôte (ook maaltijden).

Geschikte locatie vinden

Allereerst dien je een geschikte locatie te vinden. Vind je het fijn om regelmatig gasten over de vloer te hebben en is de woning groot genoeg om gasten in te ontvangen? Dan kan je ervoor kiezen een bed & breakfast aan huis te beginnen. Houd je liever je eigen woning gescheiden? Ga dan gericht op zoek naar een geschikte woning. Maak hiervoor een checklist waar de locatie aan moet voldoen.

Kies een duidelijke strategie

Veel aanbieders bieden nagenoeg hetzelfde aan. Bedenk daarom van tevoren goed hoe je je wil onderscheiden van de rest. Is het de locatie (vlakbij een stad, natuurgebied of aan de kust?), wil je de goedkoopste zijn of wil je een unieke beleving bieden door de woning bijvoorbeeld naar een bepaald thema in te richten?

Woning verhuur-klaar maken

Voordat je de woning te huur gaat zetten, dien je het van A tot Z na te lopen. Zeker voordat de inboedel er staat, kan je klusjes aan het huis makkelijker uitvoeren en heb je geen last van gasten en vice versa. Denk bijvoorbeeld aan een woningontruiming waarmee je er zeker van bent dat de woning weer helemaal spik en span is. Uiteraard kan je zelf gaan boenen, maar je kan bijvoorbeeld ook via de website een specialist inhuren. Succes!

Tags en samenwerking: Reizen Brazilie - Met behulp van onze reispakketten kan je zelf jullie Brazilie trip personaliseren en individueel samenstellen. Bel ons in Brazilie (prijs van een locaal gesprek in Ned. - Belgie) +55 21 4042-7201.

Een vakantie Brazilie boek je bij een sterke raadgver!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly